Šio įvykio dėka susipratau, kad pas mus tiesiog nėra supratimo kas tas vegetaras ir kuo jį maitinti. Plačiai paplitusi nuomonė ir susidaręs stereotipas, kad vegetarai maitinasi "žole". Suprask, jiems visai nesvarbu, kas ir kodėl jų lėkštėse, svarbu nebūtų "mėsos pėdsakų".
Tai visiškai neteisingas požiūris ir visiška ne tiesa. Jau vien tai, kad žmogus atsisakė mėsos, leidžia daryti prielaidas, kad jis domisi, kokie maisto produktai reikalingi bei naudingi jo organizmui. Tą patį galima pasakyti ir apie kai kuriuos kepsnių mėgėjus, tačiau, deja, tik apie mažą jų dalį.
Yra susiformavęs požiūris, kad tai kas sveika, negali būti skanu. Tai bobučių pasakos ir neskanios vaikystės košės pasekmės. Sveikas maistas gali būti kur kas skanesnis nei galima įsivaizduoti, tam reikia keleto receptų, trupučio įgūdžių ir šiek tiek fantazijos. Taip pat, būtina pasidomėti, kiek ir kokių maisto produktų reikia suvartoti, kad jaustumėtės energingi, sotūs ir sveiki. Pastarąja informacija vertėtų pasidomėti ne tik vegetarams, bet ir visiems kitiems. Subalansuota mityba turėtų būti ne graži ateities vizija, o mūsų įprasta kasdienybė.
Tai gi, grįžkime prie savaitgalio išvykos. Kaip supratau, virėjo fantazija baigėsi ties tuo, kad "jie nevalgo mėsos, gerai, vadinasi aš jos į lėkštę ir nedėsiu". Nenoriu nieko įžeisti ar kaip kitaip supykdyti, tačiau prieš dedant ką nors į burną, manau, pirmiausiai reiktų išsiaiškinti, ar tikrai tai yra reikalinga tavo organizmui ir kas jam iš tikrųjų yra naudinga ir reikalinga. Visi mėsos mėgėjai, mylėtojai ir valgytojai, pirmiausiai turi suprasti, kad vien mėsos atsisakymas nėra tai, kuo gyvena ir maitinasi vegetarai. Jei standartiškai patiekiamas kiaulienos (ar bet kokios kitos mėsos) kepsnys su keptomis daržovėmis, tai visiškai nereiškia, kad mėsos nevalgančiam žmogui puikiai tiks patiektos tiesiog keptos daržovės...
Kituose įrašuose su žyme #receptai galite susipažinti su sveikais bei skaniais patiekalais, kurie paįvairins Jūsų kasdieninį racioną.
Atsisakę mėsos savo racione buvome priversti daugiau dėmesio skirti tam, ką valgome ir kodėl tai valgome. Gaminami patiekalai pasidarė įvairesni, skanesni, o maisto produktams ir patiekalų ruošimui skiriame daugiau dėmesio. Tai gi, mityba tapo sveikesnė, mes jaučiamės geriau, o laiko virtuvėje praleidžiame tiek pat arba mažiau. Pabandykite ir Jūs, galbūt patiks... :)
Skanaus!



Komentarų nėra:
Rašyti komentarą