2014 m. gegužės 26 d.

Pomidorų ir baziliko pyragas

Dar vienas pasakiškai skanus vegetariškas receptas Jūsų teismui.



4 porcijoms Jums reikės:
Tešla
175g miltų
0,5 šaukštelio druskos
115g sviesto
3-5 šaukštai vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

 
Įdaras
175g mozarella sūrio
4-5 švieži pomidorai
4 šaukštai šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
šviežias bazilikas
druska, pipirai pagal skonį

1 Tešlos paruošimas
Į dubenį supilkite miltus, druską ir sviestą. Viską sumaišykite kol bus panašu į duonos trupinius. 

*Patarimas. Norint lengviau sumaišyti produktus rekomenduoju sviestą šiek tiek pašildyti. Tai palengvins ir pagreitins produktų sumaišymo procesą. 

Įkaitinkite orkaitę iki 190C.

Įpilkite 3 šaukštus vandens ir maišykite šakute, kol išeis vientisa masė. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Tašla turi pasidaryti vientisa ir nelipti prie rankų. 

2 Tešlos apkepimas
Išklokite tešlą plonu sluoksniu į 28 cm skersmens apvalią kepimo formą, taip kad tešlos kraštai užsilenktų ir būtų vietos įdarui. Tešlą galima kočioti arba "ištampyti" rankomis, kaip Jums patogiau. Aš tai darau rankomis. Šakute padarykite keletą skylučių, kad tešlos "neiškilnotų" kepant. Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 min.

*Patarimas. Tešlą galima užkloti popieriumi ir užpilti pupelėmis, tai padės išlaikyti tešlos formą. 

3 Įdaras
*Patarimas. Jei turite svogūnų džemo, rekomenduoju juo padengti tešlą ir tik tada dėlioti įdaro ingridientus. Tai prideda pasakišką paskonį. :)

Plonais griežinėliais supjaustykite mozarela ir ir pomidorus. Išdėliokite juos ant pakeptos tešlos. Sudėkite baziliko lapus, pabarstykite druska, pipirais, parmezano sūriu. Pyragą dėkite atgal į orkaitą ir kepkite dar 35min.

Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą